(referentiepagina studio34)

Studio34 Jeugd:

Studio34 geeft regelmatig workshops en cursussen voor jongeren. Soms in eigen beheer, soms in opdracht van derden zoals Kunst Centraal of Ars Peintura in Houten.
Hieronder treft u een aantal voorbeelden aan. Let op het zijn niet meer dan voorbeelden, in overleg met u maken wij graag en workshop of cursus op maat.

Workshop 'Teken of schilder je lievelingsdier'.


klik op de foto voor een korte videoimpressie 

Teken of schilder een dier met een duidelijk herkenbaar eigen karakter. De lijnen vormen en kleuren die je daarbij gebruikt zijn erg belangrijk om het gewenste karakter op te roepen.
Leerdoel: ervaren hoe lijnen, kleuren en vormen de sfeer van een tekening of schilderij mede bepalen.

Workshop 'Een kleurig boeket'.


Klik op de foto voor een korte videoimpressie


Wellicht staat er bij jou thuis ook altijd een kleurig boeket bloemen op tafel.
Van gekleurd papier maken we zelf een dergelijk boeket.
Leerdoel: het stileren van vormen uit de natuur.

Workshop 'We all love drawing'.


klik op de foto voor een korte video impressie

Soms zijn leerlingen eerder klaar met een opdracht of werkstuk. Met een kleine stimulans zijn ze dan al snel met hun eigen vrije werk bezig.
Deze drie vriendinnen in deze video zijn naar een tropisch eiland geweest. En werkelijk en twee in hun fantasie: u mag kiezen.

Workshop 'Wat een fantastisch dier, zeg!'


klik op de foto voor een korte video impressie

Van verschillende soorten klei maken de leerlingen een fantasiedier. Dit kan een dier zijn dat de kinderen kennen uit een fabel, sprookje of legende, of een dier dat ze "samenstellen" uit onderdelen van verschillende bestaande dieren.
Leerdoel: de overstap maken van twee- naar driedimentionaal werken en verschillende technieken van het kleien aanleren en daarmee oefenen.

Workshop 'Honderdduizend wensen'.

We gaan onze eigen verlanglijst samenstellen.
Uit folders en tijdschriften knippen we onze meest geliefde/ gewenste voorwerpen. Die gaan we in een vrolijke compositie bij elkaar brengen. Hierbij "tekenen" we zelf teksten en kleuren en verfaaien onze folder.
Leerdoel: combineren van beeld tekst en kleur tot een samenhangend geheel.

Workshop 'XXL Groepstekening'.

Met vijf tien kinderen tekenen en schilderen we samen aan n grote tekening. Het onderwerp kiezen de kinderen samen. De kinderen hieronder hebben gekozen voor een geschilderde circusvoorstelling en voor een getekende jungel vol met dieren.
Leerdoel: samen met anderen werken aan een gezamenlijk project. Naast creatieve vaardigheden vraagt dit ook overleg en samenwerking.

Workshop 'Klei en zand bij de hand'.

Deze workshop is een initiatief van Kunst Centraal Utrecht en wordt gegeven in samenwerking met het centrum voor Natuur en Milieu Educatie (NME) in Utrecht. De kinderen gaan met bodemkaarten en een grondboor onderzoek doen naar de bodem in hun eigen leefomgeving. Daarna wordt aan de hand van voorbeelden uit de kunstgeschiedenis en uit mijn eigen praktijk iets verteld over materiaal gebruik in de beeldende kunst. Daarna gaan de kinderen zelf aan de slag met de bodemmaterialen die ze in hun eigen omgeving gevonden hebben.

Workshop 'Landschapschilderen'.

Deze workshop is een initiatief van Kunst Centraal Utrecht. Na een inleiding over landschapschilderen in het verleden gaan de kinderen op een aansprekende plek in de natuur zelf aan de slag. In hun eigen stijl en binnen hun eigen mogelijkheden gaan ze het landschap dat ze daar zien weergeven.

Workshop 'Landschapschilderen'.

In een enigszins aangepaste vorm heeft studio34 deze workshop in 2011 nogmaals gegeven op een groot aantal basisscholen in de gemeente Lopik. Nieuw was onder andere dat er toen naast het schilderen ook aandacht besteed is aan het tekenen en schetsen.

voorbeelden uit het 'klassen'schetsboek

(terug naar de pagina workshops en cursussen)