(referentiepagina studio34)

Studio34 Volwassen:

Studio34 geeft regelmatig workshops en cursussen voor volwassenen. Soms in eigen beheer, soms in opdracht van derden zoals Drieluik Dome in Bunnik. Alle praktijk lessen worden ondersteund met theorie en voorbeelden uit de kunstgeschiedenis.
Hieronder treft u een aantal voorbeelden aan. Let op het zijn niet meer dan voorbeelden, in overleg met u maken wij graag en workshop of cursus opmaat.

Workshop 'Portrettekenen'.

Het model is "slechts" een aanleiding om aan het werk te gaan. In feiten tekenen we allemaal ons eigen portret. Waar gewenst ondersteun ik deze les graag met wat theorie over anatomie en verhoudingen. Hoewel deze kennis zeker niet noodzakelijk is om tot een "goed gelijkend" portret te komen.

Workshop 'Figuratief of abstract'.

Naar aanleiding van een aantal in plooien gedrapeerde lappen stof of kleding gaan de cursisten aan de slag.
Sommigen streven naar een realistische stofuitdrukking, anderen kiezen een detail dat ze uitvergroten tot een abstracte afbeelding.

Workshop 'Landschapschilderen'.


klik op de foto voor een korte video impressie

Naar aanleiding van eigen foto materiaal  schilderen cursisten een persoonlijk landschap. Ze kiezen een plek die voor hen een bepaalde lading/ emotie heeft en proberen iets van dit gevoel in verf weer tegeven.

Workshop 'Stilleven'.


klik op de foto voor een korte video impressie

We maken een stilleven van zelf gekozen voorwerpen. Door de wijze van afbeelden en het matriaal gebruik proberen we deze voorwerpen een persoonlijke betekenis te geven.

Workshop 'Schilderen op muziek'.

Muziek was een belangrijke inspiratiebron bij het ontstaan van de abstractekunst. We gaan een schilderij maken opbasis van een muziek- en geluidscollage.

(terug naar de pagina workshops en cursussen)