Chris den Engelsman Geen Bereik
'geen bereik' (2012)

Fotografie.

Op de volgende pagina's treft u een aantal voorbeelden aan van werk dat is gemaakt met behulp van fotografie.
Door de afbeeldingen voor de toelichting aan te klikken kunt u verder gaan naar de afzonderlijke onderdelen.

"De Meiden van B1" (2005/ 06)

Het voetbalseizoen 2005/ 06 speelde mijn dochter Rosa haar eerste seizoen bij de MB1 van voetbal vereniging 'tGoy. De meeste wedstrijden heb ik met de fotocamera gevolgd. Door de foto hiernaast aan te klikken gaat u naar een selectie van deze foto's.

Op verzoek stuur ik graag het volledige fotoverslag op CD toe.  (contact)

"Les enfants de la Brugère" (2005)
"D'où vennons nous? Que sommes nous? Où allons nous?" (Paul Gauguin)

Deze serie polaroids begon met een aantal vakantie vriendinnen van mijn dochters. Waarbij het plezier van het maken van een, zich in 60 seconden ontwikkelende, foto voorop stond.
Naar mate de serie zich uitbreidde, gaf ze ook een mooi beeld van voornamelijk Nederlandse tieners en op vakantie in Frankrijk. Van (gelukkig) "much to happy" kijkende punkies tot meisjes met vrolijk in de zon glinsterende navelpiercings, van onbevangen lachende jongens tot heuse camping boefjes, waaraan de beheerder zijn handen vol had.
Deze foto's heb ik weer verwerkt in een aantal posters. (Posters "Les enfants de la Brugère")
(NB. La Brugère is een boerderijcamping in de Dordonge)

"Gespiegelde steden" (2003)

Gespiegelde steden is een fotoboekje waarbij ik de functie van architectuur onderzoek. Is een gebouw of stad vooral een fysieke ruimte of kan het ook een gedroomde of misschien wel getekende ruimte zijn?
De foto's zijn detail opnames van een installatie. Dezelfde installatie die ik ook heb gebruikt voor de video "Tè-still-te". En foto's gemaakt in de stad Utrecht. De teksten zij afkomstig uit het boek "De onzichtbare steden" van Italo Calvino.

home tekenlog schilderijen ruimtelijk werk grafiek reprocitaat kunst kolom video/ audio    fotografie tekeningen
contact