Referenties

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Studio34 werkt graag in opdracht. Alle opdrachten worden opmaat en in overeenstemming met uw wensen gemaakt. Kwaliteit, maatwerk en persoonlijke aandacht is daarbij ons motto. Hieronder treft u een aantal voorbeelden aan van opdrachten die Studio34 de afgelopen periode verzorgd heeft. 
 

Studio34 Bedrijven

Stichting Kunst Aanbod Houten tekenlessen Brede School

Stichting Kunst Aanbod Houten tekenlessen Brede School
Schildersvereniging Drieluik-Dome in Bunnik 'Inspiratie'-lezing 'Als ik tekenen kon ...' naar aanleiding van het schilderij 'Landschap met de val van Icarus' van Pieter Brueghel. (zie de tekst van de lezing)
 
Opdrachtgever:      Stichting Kunst Aanbod Houten
Onderwerp:           Tekenen en schilderen voor kleuters naar aanleiding van het thema 'Dromen'
Locatie:                Vier basisscholen in Houten - met telkens vier lessen per school -.
Datum:                 februari/ maart 2012
 
In het kader van de brede school biedt de Stichting Kunst Aanbod Houten lessen in drama, muziek en beeldende kunst aan.
Geïnspireerd door korte video's en prentenboeken hebben de kinderen met diverse materialen hun dromen verbeeld. Op een van de scholen is samengewerkt met de 'drama klas' waarbij de kinderen van de 'tekenklas' decors gemaakt hebben bij de dramavoorstelling.
 

Schildersvereniging Drieluik-Dome in Bunnik 'Inspiratie'-lezing 'Als ik tekenen kon...'

Schildersvereniging Drieluik-Dome in Bunnik 'Inspiratie'-lezing 'Als ik tekenen kon...

Naar aanleiding van het schilderij 'Landschap met de val van Icarus' van Pieter Breughel, gaf ik een lezing.

U kunt de tekst van de lezing hier lezen

Stichting Kunst Aanbod Houten - Schilderworkshop

Stichting Kunst Aanbod Houten - Schilderworkshop
Opdrachtgever: Stichting Kunst Aanbod Houten
Onderwerp: Schilderworkshop in het kader van de Marokkoweek
Locatie: Sociaal cultureel centrum De Vuurtoren in Houten
Datum: mei 2010
 
De stichting Kunst Aanbod organiseert samen met een groot aantal andere verenigingen een Marokko week. Naast veel muziek is hierbij ook aandacht voor dans, theater, film en beeldende kunst.
De vraag was om een schilderworkshop te geven voor kinderen van 7 tot 10 jaar passend binnen het thema van deze week.
Tijdens de workshop hebben de kinderen een eigen persoonlijke en hedendaagse invulling gegeven aan traditionele Marokkaanse motieven, zoals we die terug vinden op aarde werk, tegels en als patronen op stoffen en kleding. Alles begeleid door Marokkaanse muziek.
 
 

Stichting Philadelpia Utrecht en Handje Helpen Houten - Schilderworkshop

Stichting Philadelpia Utrecht en Handje Helpen Houten - Schilderworkshop
Opdrachtgever: Stichting Philadelpia Utrecht en Stichting Handje Helpen Houten
Onderwerp: Schilderworkshop voor mensen met een beperking
Locatie: Het Oude Station in Houten
Datum: oktober 2009
 
Beide stichtingen hebben de wens te kennen gegeven een ontspannen middag/ avond te willen organiseren voor mensen met een beperking (lichamelijk en/of verstandelijk).

De schilderworkshop was hier een onderdeel van. Van een aantal van de schilderijen die tijdens de workshop gemaakt zijn, is een serie ansichtkaarten gemaakt. De eerste is een voorbeeld van deze ansichtkaarten. De workshop is gegeven in Het Oude Station in Houten, dat ook weer beheerd wordt door mensen met een beperking.
  

Gemeente Houten - ontwerpen Bouwbord in combinatie met een Graffitiworkshop

Gemeente Houten - Ontwerpen Bouwbord in combinatie met een Graffitiworkshop
Opdrachtgever: Gemeente Houten
Onderwerp: Bouwbord voor Cultuurhuis Schoneveld
Locatie: Wijkcentrum De vuurtoren in Houten
Datum: februari 2009
 
In opdracht van de gemeente Houten heeft Studio34 een bouwbord - drie bij vier meter - ontworpen te gelegenheid van de start van de bouw van Cultuurhuis Schoneveld.
Samen met de gebruikers van dit cultuurhuis is dit bord tijdens van een graffitiworkshop verder vormgegeven.
Bij het slaan van de eerste paal heeft wethouder Nicole Teeuwen van de gemeente Houten dit bord onthuld. Zie ook: publicatie van de gemeente Houten.
 
 
 
Het eindresultaat

Provincie Utrecht afdeling Automatisering, workshop Beeldmerk

Provincie Utrecht afdeling Automatisering - Workshop Beeldmerk
Opdrachtgever: Provincie Utrecht afdeling automatisering.
Onderwerp: Beeldmerk ontwerpen.
Locatie: Paushuizen in Utrecht.
Datum: november 2008
 
In het kader van een teambuildingsdag hebben de medewerkers van de afdeling automatisering van de provincie Utrecht nagedacht over de vraag hoe hun klanten de diensten van de afdeling ervaren.
Studio34 heeft voorgesteld dit te doen door na te denken over een beeldmerk voor de afdeling en dit beeldmerk ook daadwerkelijk vorm te geven.
Niet met de bedoeling om dit beeldmerk ook daadwerkelijk commercieel te gaan gebruiken. Maar wel om op een ludieke wijze bij te dragen aan het denk en bewustwordingsproces.
 
 

 

 
 

Studio34 Particulieren

 

Studio34 Volwassenen

Studio34 geeft regelmatig workshops en cursussen voor volwassenen. Soms in eigen beheer, soms in opdracht van derden zoals Drieluik Dome in Bunnik. Alle praktijk lessen worden ondersteund met theorie en voorbeelden uit de kunstgeschiedenis. Hieronder treft u een aantal voorbeelden aan. Let op het zijn niet meer dan voorbeelden, in overleg met u maken wij graag en workshop of cursus opmaat.
 

Workshop Portrettekenen

Workshop 'Portrettekenen'
Het model is "slechts" een aanleiding om aan het werk te gaan. In feiten tekenen we allemaal ons eigen portret. Waar gewenst ondersteun ik deze les graag met wat theorie over anatomie en verhoudingen. Hoewel deze kennis zeker niet noodzakelijk is om tot een "goed gelijkend" portret te komen.
 


Workshop Figuratief of abstract

Workshop 'Figuratief of abstract'
Naar aanleiding van een aantal in plooien gedrapeerde lappen stof of kleding gaan de cursisten aan de slag.
Sommigen streven naar een realistische stofuitdrukking, anderen kiezen een detail dat ze uitvergroten tot een abstracte afbeelding.
 


Workshop Volwassenen Landschapschilderen

Workshop Volwassenen 'Landschapschilderen'
Naar aanleiding van eigen foto materiaal  schilderen cursisten een persoonlijk landschap. Ze kiezen een plek die voor hen een bepaalde lading / emotie heeft en proberen iets van dit gevoel in verf weer te geven.
 
 
 


Workshop Stilleven

Workshop 'Stilleven'
We maken een stilleven van zelf gekozen voorwerpen. Door de wijze van afbeelden en het materiaal gebruik proberen we deze voorwerpen een persoonlijke betekenis te geven.
 
 


Workshop Schilderen op muziek

Workshop 'Schilderen op muziek'
Muziek was een belangrijke inspiratiebron bij het ontstaan van de abstracte kunst. We gaan een schilderij maken op basis van een muziek- en geluidscollage.
 
 
 
 

Studio34 Jeugd

Studio34 geeft regelmatig workshops en cursussen voor jongeren. Soms in eigen beheer, soms in opdracht van derden zoals Kunst Centraal of Ars Peintura in Houten.
Hieronder treft u een aantal voorbeelden aan. Let op het zijn niet meer dan voorbeelden, in overleg met u maken wij graag en workshop of cursus op maat.
 

Workshop Teken of schilder je lievelingsdier

Workshop 'Teken of schilder je lievelingsdier'
Teken of schilder een dier met een duidelijk herkenbaar eigen karakter. De lijnen vormen en kleuren die je daarbij gebruikt zijn erg belangrijk om het gewenste karakter op te roepen. Leerdoel: ervaren hoe lijnen, kleuren en vormen de sfeer van een tekening of schilderij mede bepalen.
 
 
 


Workshop Een kleurig boeket

Workshop 'Een kleurig boeket'
Wellicht staat er bij jou thuis ook altijd een kleurig boeket bloemen op tafel. Van gekleurd papier maken we zelf een dergelijk boeket. Leerdoel: het stileren van vormen uit de natuur.
  
 
 


Workshop We all love drawing

Workshop 'We all love drawing'
Soms zijn leerlingen eerder klaar met een opdracht of werkstuk. Met een kleine stimulans zijn ze dan al snel met hun eigen vrije werk bezig.
Deze drie vriendinnen in deze video zijn naar een tropisch eiland geweest. Eén werkelijk en twee in hun fantasie: u mag kiezen.
 
 
 
 


Workshop Wat een fantastisch dier, zeg!

Workshop 'Wat een fantastisch dier, zeg!'
Van verschillende soorten klei maken de leerlingen een fantasiedier. Dit kan een dier zijn dat de kinderen kennen uit een fabel, sprookje of legende, of een dier dat ze "samenstellen" uit onderdelen van verschillende bestaande dieren. Leerdoel: de overstap maken van twee- naar driedimentionaal werken en verschillende technieken van het kleien aanleren en daarmee oefenen.
 
 


Workshop Honderdduizend wensen

Workshop 'Honderdduizend wensen'
We gaan onze eigen verlanglijst samenstellen. Uit folders en tijdschriften knippen we onze meest geliefde/ gewenste voorwerpen. Die gaan we in een vrolijke compositie bij elkaar brengen. Hierbij "tekenen" we zelf teksten en kleuren en VERFraaien onze folder. Leerdoel: combineren van beeld tekst en kleur tot een samenhangend geheel.
 


Workshop XXL Groepstekening

Workshop 'XXL Groepstekening'
Met vijf à tien kinderen tekenen en schilderen we samen aan één grote tekening. Het onderwerp kiezen de kinderen samen. De kinderen hieronder hebben gekozen voor een geschilderde circusvoorstelling en voor een getekende jungle vol met dieren. Leerdoel: samen met anderen werken aan een gezamenlijk project. Naast creatieve vaardigheden vraagt dit ook overleg en samenwerking.
 


Workshop Klei en zand bij de hand

Workshop 'Klei en zand bij de hand'
Deze workshop is een initiatief van Kunst Centraal Utrecht en wordt gegeven in samenwerking met het centrum voor Natuur en Milieu Educatie (NME) in Utrecht. De kinderen gaan met bodemkaarten en een grondboor onderzoek doen naar de bodem in hun eigen leefomgeving. Daarna wordt aan de hand van voorbeelden uit de kunstgeschiedenis en uit mijn eigen praktijk iets verteld over materiaal gebruik in de beeldende kunst. Daarna gaan de kinderen zelf aan de slag met de bodemmaterialen die ze in hun eigen omgeving gevonden hebben.
 


Workshop Jeugd Landschapschilderen 1

Workshop Jeugd 'Landschapschilderen' 1
Deze workshop is een initiatief van Kunst Centraal Utrecht. Na een inleiding over landschapschilderen in het verleden gaan de kinderen op een aansprekende plek in de natuur zelf aan de slag. In hun eigen stijl en binnen hun eigen mogelijkheden gaan ze het landschap dat ze daar zien weergeven.
 
 

Workshop Jeugd Landschapschilderen 2

Workshop Jeugd 'Landschapschilderen' 2
In een enigszins aangepaste vorm heeft Studio34 deze workshop in 2011 nogmaals gegeven op een groot aantal basisscholen in de gemeente Lopik. Nieuw was onder andere dat er toen naast het schilderen ook aandacht besteed is aan het tekenen en schetsen.
 
 
Voorbeelden uit het 'klassen' schetsboek