Vinci-04a

Vinci-04a

Mona Lisa origineel en kopie

morph
Chris den Engelsman

Vinci-04a
mijn Vinci-04a toont u wie ik schijn
een kleurrijke jonge vrouw van begin twintig
mijn ‘like’ knop Vinci-04apast me precies in de beoogde doelgroep
schoonheid in de vermomming van een jonge vrouw Vinci-04a

Vinci-04a
hebben niet alle Scheppers van het menselijk lichaam
vorm voor functie laten gaan in hun spel met licht
intelligentie schaduw en sensualiteit Vinci-04a in een verleidelijke
glimlach kent alleen Vinci-04a mijn ware vormen Vinci-04a

Vinci-04a
u denkt toch niet dat ik dat chagrijnigeVinci-04a
portret die vergeelde crêpe-craquelé achter
kogelvrij vensterglas ben die niemand kentVinci-04a

Vinci-04a
nee, alleen de spectraal scans van Vinci-04a
tonen mijn klassieke schoonheid Vinci-04a en diepe
zieleroerselen in zachte kleurovergangen Vinci-04a

Vinci-04a

Vinci-04a

bekijk ook de standaart lay out

Een aantal leerlingen van het Grafisch Lyceum Utrecht hebben dit gedicht in 2012 omgezet naar een ‘Facebook’ lay-out, in de vorm van een poster en ansichtkaart.   

Vinci-04a

Vinci-04a

Vinci-04a Leonardo da Vinci Mona Lisa details Vinci-04a  Vinci-04a  kopie Mona Lisa voor restauratie kopie Mona Lisa detail kopie Mona Lisa Vinci-04a  Vinci-04a  Vinci-04a  kopie Mona Lisa voor restauratie detail kopie Mona Lisa detail kopie Mona Lisa detail Vinci-04a Vinci-04a  Vinci-04a Leonardo da Vinci schets handen  naam  lisę del gio condo ‘Mona Lisa’  Mona Lisa Parodie fotomontage Vinci-04a Vinci-04a Vinci-04a Dame met Hermelijn Ginevra de Benci La Bella Principessa
(mogelijk van Leonardo da Vinci)

Da Vinci liefhebbers beleven bijzondere tijden. In the National Gallery in London wordt Da Vinci’s ‘Salvator Mundi’ getoond. Een werk dat eeuwen lang zoek is geweest en nu te zien is op de expositie ‘Leonardo da Vinci, painter at the court of Milan samen met nog twaalf van zijn twintig bekende schilderijen en vele tekeningen.
In Florance zijn onderzoekers opzoek naar ‘De Slag bij Anghiari’ dat halverwege de zestiende eeuw voor het laatst werd gezien. Nu wordt met een endoscoop gekeken of het verborgen zit achter een muur in het Palazzo Vecchio.
Sommige kenners denken met ‘La Bella Principessa’ – de mooie prinses – een nieuwe kleurentekening – krijt en inkt op velum – van Da Vinci op het spoor te zijn. Het onderzoek en vooral de discussie loopt.
En het Prado museum in Madrid heeft een kopie van de Mona Lisa ontdekt uit het atelier van Da Vinci. Wellicht tegelijk met het origineel van Da Vinci geschilderd door een van zijn leerlingen, Andrea – Giacomo? – Salai of Francesco Melzi.
Ook vijf eeuwen later, ‘ never a dull moment’  met Da Vinci.
Chris20.02.12