Nulla dies sine linea.
(Geen dag zonder lijn)


Plinius

 

Iets begint, een lijn, raakt los van zijn uitgangspunt, gaat misschien roekeloos ver weg, maar verwijdert zich nooit definitief van zijn oorsprong: met een zekere regelmaat keert hij op zijn schrede terug, herinnert, terwijl hij zich in nieuwe vormen realiseert, aan het punt van waar hij vertrok.
Paul Klee

Het tekenlog vormt een kijkje in de keuken van mijn beeldend werk. Mijn belangrijkste vraag hierbij is hoe beelden uit de werkelijkheid, mijn dagelijks leven, de media en uit mijn fantasie zich vermengen en ontwikkelen. Misschien wel tot nieuwe zelfstandige beelden. Vooralsnog is alles open, ik wil me niet al vooraf beperkingen in techniek, materiaal of onderwerpen opleggen. Kortom, evenals de kijker laat ik me de komende tijd graag verrassen door het resultaat.

Dit digitale schetsboek is tot halverwege 2007 bijgewerkt. Tegen die tijd begon zich een duidelijk thema af te tekenen in de vorm van inkttekeningen die gebaseerd waren op de actualiteit uit de krant. Dit is later uitgemond in de video Fragments. Daarmee is een periode afgesloten. Voor recenter tekenwerk verwijs ik naar de pagina Tekeningen

Bij het opruimen van mijn atelier vond ik een groot aantal schetsen die gemaakt zijn als voorstudies voor audio visuele projecten in de jaren 2008 – 2009. (zie bijvoorbeeld Sybille OZSybille OZ theaterversieSybille OZ liveGameScape tekeningenGameScape videoINO01 extractINO01 Hades en INO01 Calypso.)
Naast studiemateriaal hebben deze schetsen ook een zelfstandig karakter. U treft ze hier onder in het arcief 2008 – 2009 aan.

Het meeste werk op deze site is te koop, neem contact op voor nadere informatie.